Det nya webbverktyget Infomentor ska implementeras. Dess funktioner lockar, utmanar och väcker frustration. Att lära av varandra blir svaret. En Infomentor-ribba skissas fram av några drivna lärare och IT-tekniker. Torsdagens lärarmöte vigs till att lära av den andra. Trial and error hela eftermiddagen.

(null)

Forskaren Helen Timperleys bok "Det professionella lärandets inneboende kraft" spelas upp framför mig. Lusten, glädjen och prestigelösheten i att dela med sig av kunskaper. Här blir alla vinnare. Jag förstår att det här är nyckeln till framgång för vårt forskningsprojekt; ett samarbetsinriktat klimat - en lärande organisation - det frodas i skolhuset!På vår sjätte och sista dag i Sydkorea besöker vi den militärzon som skiljer syd från nord. Endast fem mil från centrala Seoul gör landets traumatiska historia sig starkt påmind.  Vi åker ned i en av de fyra funna tunnlarna som byggts av Nordkorea med syfte att attackera Seoul. Tunneln är ca 1,6 km lång. Här har nordkoreanska arbetare fått slita dygnet runt långt ned under jorden. Vi åker ned djupt, djupt ett par hundra meter, därefter får vi hukandes gå ännu ca 200 meter i tunneln mot norr. Landets historia kommer otäckt nära! 

(null)

Så viktigt att i ett internationellt utbytesprogram ha kunskap om landets historia, kultur och geografi! Det gör utbytet så mycket rikare.

Vi blickar ut över landskapet och ser skymten av den stad som Nordkorea byggt upp vid gränsen. Guiden berättar för oss att det inte bor någon i staden. Det är en fake-city, säger guiden. 

(null)

Sydkorea har till och med byggt upp den järnväg som en i tiden förband landet samman. De väntar på den dag när den kan få invigas.
(null)
 
 
 
(null)
Vi vaknar i ottan på lördag den 7 september. Nu väntar flyg hem till Sverige. Solen stiger upp över denna otroligt häftiga stad. En mångmiljon stad där ändå lugnet dominerar. En otroligt spännande vecka är till ända. Vi är trötta och möra, fyllda med inspiration och nya tankar.
(null)

Visa fler inlägg