Vi lyssnar på Dr Hwang Sun-Joon som är president på Gyeongnam Education Research and Information Institute. Här möjliggörs kompetensutveckling för lärare i pedagogik och didaktik. Det är de bästa, mest kvalificerade studenterna, som läser till lärare i Sydkorea. Här är det ett högstatus yrke att vara lärare. Väl i professionen fortsätter utbildning att erbjudas. När en utbildningsreform är på gång så planeras det med kärnverksamheten i fokus. Dr Hwang Sun-Joon berättar om utmaningar i förändringsarbetet som bottnar i det relativa betygssystemet och en kultur där elittänkande är svårt att bryta igenom. Dr Hwang Sun-Joon har bott i Sverige i många år och bland annat arbetat på Skolverket och i hans presentation vävs en jämförande analys in mellan Sverige och Sydkorea.

Spännande diskussioner följer med våra rektorsvänner i Gyeongnam. Vi reflekterar över våra studiebesök. Hem till Sverige tar vi med oss starka intryck av möten med lärare som strålar av passion i sin gärning och engagemang i elevernas lärande och kreativitet.
Studiebesöket avslutas med fint tacktal av vår produktionsdirektör på Välfärd skolor i Nacka, Einar Fransson.
Vi åker vidare för ett studiebesök på kommunens Matematikcenter. Här har ett helt fd skolhus fyllts med kreativ och praktisk matematik. Rörelse och matematik i ett. Programmering och dataspel lockar både barn och föräldrar till detta Math Science House också på helgerna. Matematik ska vara roligt!